HOTSPOT: SPRING STORE

‘Spring Store, een winkel vol sfeer en gezelligheid!’

Zoals jullie onlangs hebben kunnen zien op mijn instagram account @carolien_manning, heb ik in samenwerking met Spring Store in ’t Harde, een ‘o’ zo gave giveaway verzorgd. Een cactus, waar een gelukkig winnares ‘Emma’ uit voort is gekomen. En dan te bedenken dat ik zelf ook een grote cactus fan ben!

Door deze samenwerking, heb ik de winkel met eigen ogen mogen bewonderen. Ik was blij verrast!

HOTSPOT SPRING STORE CAROIEN MANNING HOMECRUSH_ 1

Via een goede vriendin in ’t Harde, werd ik geattendeerd op het bestaan van een nieuwe, hippe woonwinkel. Volgens haar; zeer zeker een bezoekje waard! Al snel kwam hierdoor het contact tot stand en ontstond het idee. Het promoten van een cactus in huis met als doel: een prachtige winactie.

Eindelijk was het zover! Nadat de kinderen naar de crèche waren gebracht, samen met mijn vriend in onze vakantie op naar ’t Harde. Wat een fantastische, verrassende aankomst. En met prachtige items kwam ik thuis, waaronder de te promoten cactus!

Al wandelend naar de winkel, zwaaide eigenaresse Lize de Bruijn, enthousiast door het raam. Wat ik trof? Een warm welkom! Een prachtige winkel, een koffiecafé en een breed assortiment.Van praktische dingen zoals een ovenschaal tot een mattenklopper, veel planten en potten, hippe broodtrommeltjes voor kids, kussens, vloerkleden, kaarsen, opvoedboekjes, koffie, mokjes, ga zo maar door! Merken; House Doctor, Nicolas Vahe, CP Collections, Present Time, Karlsson, een groot assortiment van Marieke ten Berge, Miss Etoile, Dreamkey Design, Dotcomgiftshop.

HOTSPOT SPRING STORE CAROIEN MANNING HOMECRUSH_ 4

Op 1 april 2015 is Lize vol trots van start gegaan. Ze wilde iets betekenen voor ‘haar’ dorp. Ze wilde de economie stimuleren in haar eigen woonplaats, door middel van het creëren van een ‘local‘ woonshop. Haar man en Lize waren al geruime tijd hierover aan het denken, hebben ideeën uitgewerkt en uiteindelijk ontstond Spring Store! Een hippe winkel met thema’s: huis, kids & koffie. Want ja…ook een prachtig koffiecafé maakt onderdeel uit van de winkel! En de naam.. Ze wilde een naam die iets zou zeggen over haar verlangen voor haar dorp. Een dorp die tot bloei komt. Haar vader kwam met het woord ‘Spring!’ Het voelde goed. Het klikte meteen!

Dat Lize een bezige bij is, blijkt! Ze doet alles van A tot Z. Ze doet de inkoop, styling en administratie. Maar ook verzint ze nieuwe, creatieve ideeën. Daarnaast is Lize uiteraard verantwoordelijk voor de verkoop. Ook verhuurt ze in haar winkel ruimte aan kleine ondernemers en onderhoud daar contact mee. Dit onderscheidt haar van de ‘rest’.

Door alle (lees: leuke!) drukte, helpt schoonzus, Hanneke 1 dag per week mee, zodat ze naast alle werkzaamheden, ook kan genieten van een vrije, welverdiende dag thuis.

HOTSPOT SPRING STORE CAROIEN MANNING HOMECRUSH_ 6

Ook thuis is Lize een bezige bij! Ze woont in een jaren ’30 woning, die ze zo nu en dan al showt’ op haar instagram account @springstoretharde. Ze is graag thuis, houdt van gezelligheid, sfeer en mooie dingen. Het zit in het bloed. Haar moeder is bloemist geweest, haar overgrootvader hovenier en Lize zelf heeft 15 jaar tuinen ontworpen. Zo is ook haar passie voor interieur ontstaan. Wanneer Lize tuinen ontwerpt houdt ze rekening met persoonlijke smaak en probeert buiten naar binnen te halen en andersom. Daarnaast heeft de natuur prachtige kleuren en vormen, waar ze inspiratie uit haalt voor in huis.

Ze vindt het belangrijk dat je je eigen stijl ontdekt en met die stijl aan de slag gaat. Ze vindt het belangrijk dat je niet de massa volgt, maar gaat voor het ontwikkelen van een eigen identiteit. Natuurlijk volgt ze ook ideeën van anderen, maar daaruit ontwikkelt ze een eigen stijl. Lize houdt van het leven en van thema’s ‘tot leven komen, ontwikkelen en groeien’. Daarom heeft ze in haar eigen huis veel groen toegevoegd. Plantengroen, maar ook de kleur groen. Dit is ook terug te zien in haar winkel.

HOTSPOT SPRING STORE CAROIEN MANNING HOMECRUSH_ 2

Lize straalt als het gaat over haar winkel. Het geeft haar zichtbaar energie. Ze is blij dat haar werk te combineren is met thuis. Dat ze naast de winkel energie over heeft voor haar man, kinderen en vriendschappen. Als ze door de winkel daar niet van kan genieten, zou ze voor iets anders kiezen. Ze houdt van het nemen van risico’s en een risico heeft ze genomen door een winkel te starten. Lize is daar begrijpelijk erg trots op!

HOTSPOT SPRING STORE CAROIEN MANNING HOMECRUSH_ 5

De winkel in ’t Harde zit nog in een startfase. Onlangs heeft ze een aantal workshops in samenwerking verzorgd. Ze hoopt dit meer te gaan doen. Ze blijft luisteren naar de behoefte van klanten en groeit mee! Eén doel in haar winkel is al behaald: vrolijkheid en bloei in haar dorp. En uiteraard, omzet, waarvan te leven is. Ook niet onbelangrijk 😉

Voor Lize zit het leven vol uitdagingen en leuke, spannende dingen. Ze hoopt dat haar winkel een blijvertje is en ze zal en doet (zeer zichtbaar) haar best hiervoor. Zo niet, het voelt niet als falen. Dan komt er wel weet iets nieuws op haar weg!

HOTSPOT SPRING STORE CAROIEN MANNING HOMECRUSH_ 3

Ook nieuwsgierig naar de bijzondere atmosfeer in de winkel? Naar het gezellige koffiecafeetje, maar ook naar de workshops en zo veel meer?

Spring Store is te vinden aan de Eperweg 59 in ’t Harde. Zie voor meer informatiewww.springstore.nl.

Liefs, Carolien

FOTO CREDITS: TALITHA PRANGER

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply